sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Lohkoperunat ja uunijuurekset: Venepotut porkkanalaatikko bulgarian jugurtti

Uunissa valmistuvat / uudelleen lämmitettävät uunijuurekset & lohkoperunat, venepotut eli
viipaleperunat, maustetut (pippurinen tai yrttinen tai saksalainen perunamauste ), kermaviilin ( valmis dippimauste tai oma esim kuivattu sipuli t mausteet) tai salottisipulin ja bulgarian jugurtin ja persiljan kera. Lisäksi joulunlaatikoita: porkkana- ja lanttulaatikkoa, paprikoita, sipuleita, tomaatteja. Jouluna saa lahjaksi myös itse tehtyä kurkkusalaattia jossa chiliä. Mukana ylijäämiä eli tapaksia kuten oliiveja. Joulun ruuan voi thedä itse tai ostaa valmiina... Taikka puolivalmiina kuten bataatti-, porkkana- ja lanttusoseen eli murskan.
    Kasvisruoka ei tietenkään ole kallista. Pitää vain osata kuoria perunoita, punajuuria ja lanttuva, ameriikan herkkuva.... Esimerkiksi 2 kg punajuuria maksaa 1 €. siis yhden euron. 2 kg lanttuja maksaa noin 1 €. Vuonna 2015 nostettiin lehdissä esille, ettei kaikilla perheillä ole varaa syödä lämmintä ateriaa joka päivä. Oma neuvoni on tähän: kyllä on. Puuro on lämmin ateria. Jokaisella suomalaisella pitäisi olla varaa syödä puuroa joka päivä. Aamiaiseksi ja / tai lounaaksi. Kun jättää ostoslistasta alkoholin, tupakan, törkylehden, lemunaatin ja muovikassin ostamatta, niin koko perhelle jää varaa oikeaan ruokaan...
     Punajuuri on hauska elementti - siitä saa hienoja Ei mennyt kuin strömsössä -kuvia someen. Punajuuri on ihanaa feta-juuston tai vuohenjuuston kanssa. Jos juustoa on varaa ostaa - vaikkapa jouluna tai uutena vuotena! Punajuuri on ihanaa myös perunagratiinin kanssa... Juureksista saa mainiota sosekeittoa jota syö monta päivää. Mausteita kannattaa ostaa silloin kun on varaa.

Kuva, jonka Valokuvaaja (@satuylavaara) julkaisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti